ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΕΞ, GOSSIP

PAPOUTSIANIKE.COM HIGH AUTHORITY DOMAIN FOR SALE

Αγοράστε σήμερα κιόλας το όνομα χώρου στην μοναδική τιμή ευκαιρίας και αυξήστε την κατάταξη σας στη Google.

old domain names-1

Γιατί τα παλαιωμένα domain names είναι σημαντικά για τα Google Rankinngs;

Καλησπέρα φίλοι μου, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή να το έχετε παρατηρήσει αλλά όσο παλιότερο είναι ένα όνομα χώρου (domain name) τόσο καλύτερα πάει στις μηχανές αναζήτησης το site που είναι πάνω του.

Αυτό είναι ο γενικός κανόνας, μια και η ηλικία του domain name είναι ένας από τους 200 και πλέον παράγοντες SEO που προσμετράει η Google όταν κατατάσσει την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της.

Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η ηλικία ενός domain name και πως μπορείτε να αξιοποιήσετε παλιότερα ονόματα χώρου που μπορείτε να αγοράσετε στο ίντερνετ;

Για να μάθετε όλες τις συναρπαστικές λεπτομέρειες για τα παλαιωμένα domain names διαβάστε παρακάτω.

Πόσο σημαντική είναι η ηλικία ενός domain name για τις μηχανές αναζήτησης;

Σε μία προηγούμενη του συνέντευξη ο Matt Cuts, ο υπεύθυνος anti-spam της Google είναι δηλώσει:

“Η διαφορά μεταξύ ενός  domain 6 μηνών και ενός που είναι ενός έτους δεν είναι και πολύ μεγάλη!”

Πράγμα που επιβεβαιώνει πως η Google ελέγχει την ηλικία ενός παλαιωμένου domain name και το κατατάσσει σε υψηλότερη θέση συγκριτικά με ένα καινούριο. Έτσι όσο πιο παλαιό είναι το όνομα χώρου που έχετε, τόσο καλύτερα αναμένεται να πάει στις μηχανές αναζήτησης.

Εκτός από την ηλικία του domain name, η Google προσμετράει και το domain authority, μια και το pagerank έχει πάψει να τον ανανεώνει και να τον χρησιμοποιεί σαν δείκτη αφού ήτανε επιρρεπής στην χαλιναγώγηση και στο spamdexing.

Το spamdexing είναι η προσπάθεια χαλιναγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης με τη χρήση Black Hat SEO μεθόδων.

Δεν θα επεκταθούμε με το spamdexing και θα πρέπει να κρατήσουμε μόνο στο μυαλό μας ότι εκτός από την ηλικία του domain name μετράει και το domain authority που αυτό κουβαλάει ήδη.

Το domain authority συνεχίζει να υφίσταται και μετά τη λήξη του domain name εφόσον συνεχίζουν να υφίσταται οι σύνδεσμοι που δείχνουν προς αυτό. Συνήθως ο μέσος χρόνος που συνεχίζει να υπάρχει domain authority σε ένα ληγμένο όνομα χώρου είναι από 2 εβδομάδες έως και 2 χρόνια.

Μετά από αυτήν την περίοδο, η Google προχωράει σε deindexing του ονόματος χώρου και πλέον το domain authority μηδενίζεται ή τείνει προς το μηδέν.

Συμφέρει να αγοράσει κάποιος ένα παλαιωμένο domain name;

Υπάρχουν πάρα πολλά site ειδικά στο εξωτερικό όπως το Freshdrop όπου πουλάνε παλαιωμένα ή και ληγμένα domain names από όλο τον κόσμο. Η βάση δεδομένων και τα φίλτρα αναζήτησης που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα εξεζητημένα και μπορεί κανείς να βρει σχεδόν οποιοδήποτε domain name θέλει για να το αξιοποιήσει κατάλληλα.

Μπορεί κάποιος να βρει φρεσκοληγμένα domain names σε τιμές ευκαιρίας μόνο με 13 δολάρια, αλλά μπορεί να βρει και ονόματα χώρου που πωλούνται και για 50.000€!

Η ερώτηση μου τώρα είναι συμφέρει να μπει κάποιος στον κόπο να αρχίσει να αναζητά παλαιωμένα domain name και να αγοράσει κάποιο για να ανεβάσει το site του στη Google;

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα παλιά ονόματα χώρου που δεν έχουν λήξει ακόμα και πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας συμφέρουν να τα αγοράσετε αρκεί να τα αξιοποιήσετε καταλλήλως.

Συμφερότερο όμως όλων πιστεύω ότι είναι να αποκτήσετε ονόματα χώρου που να είναι brand name ή που να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από το ευρύ κοινό που ψάχνει στο ίντερνετ.

Το Branding είναι μια πολύ καλή στρατηγική μάρκετινγκ στο ίντερνετ που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ και στο SEO γιατί θα αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.